• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Екскурсія до Національного науково-природничого музею НАН України

Екскурсія до Національного науково-природничого музею НАН України

2015-06-03

/Files/images/muzey_prirodnichiy/SAM_9914.JPG

/Files/images/muzey_prirodnichiy/SAM_9942.JPG/Files/images/muzey_prirodnichiy/SAM_9986.JPG/Files/images/muzey_prirodnichiy/SAM_9946.JPG/Files/images/muzey_prirodnichiy/SAM_0005.JPG/Files/images/muzey_prirodnichiy/SAM_9910.JPG/Files/images/muzey_prirodnichiy/SAM_9968.JPG/Files/images/muzey_prirodnichiy/SAM_9861.JPG

3 червня учні 6 класу Новопетрівської ЗОШ І-ІІ ступенів №2 відвідали Національний науково-природничий музей НАН України. Всі учасники екскурсії були задоволені, хоча й сильно потомилися.

Національний науково-природничий музей НАН України - один з найбільших науково-природничих музеїв світу. Його було створено 1966 року як єдиний експозиційно-територіальний комплекс у складі Геологічного, Палеонтологі-чного, Зоологічного та Ботанічного музеїв.

Музей розташовано в центрі Києва у старовинному будинку з виразною оригінальною архітектурою.
Музейний комплекс ННПМ НАН України створено за класичними принципами музеєзнавства. На площі 8 тис.кв.м у 24 залах зібрано понад 30 тис. експонатів, що розповідають про виникнення, будову та еволюцію Землі, її рослинний і тваринний світ, їх минуле та сучасне, про історію матеріальної культури племен і народів,' що заселяли територію України. Центральне місце в музеях займає комплекс діорам - ландшафтні експозиції та біогрупи, кількість яких сягає 30.
За час існування музейний комплекс став широко відомим та популярним не лише в державі, але й далеко за її межами, його занесено до міжнародних довідників. ННПМ НАН України відіграв помітну роль у формуванні сучасних уявлень про природу, про проблеми взаємовідносин людини з навколиш­нім середовищем, у пропаганді охорони та раціонального використання природних ресурсів, у естетичному вихованні молоді. Поряд із пропагандою наукових знань Музей веде велику дослідницьку роботу.
В Музеї зберігаються унікальні наукові фонди, де зосереджені колекційні матеріали - основа наукової роботи колективу Музею та джерело поповнення і подальшого розвитку експозиції.
Значення та величезна популярність Національного науково-природничого музею НАН України зумовлені науковим характером його експозицій, відповідним художнім оформленням, яке вперше було застосовано в практиці природознавчих музеїв України. Нині ННПМ НАН України є одним з найбільших центрів музейної справи, безперечним надбанням та гордістю України і, за визнанням численних фахівців, одним з найкращих сучасних природничих наукових центрів у світі.
10 грудня 1996 р. наказом Президента України Науково-природничому музею було надано статус Національного. Ця подія підкреслила загальнодержавне та міжнародне визнання високих результатів діяльності Національного науково-природничого музею НАН України.

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi